Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

«Ένα σχολείο που δεν περισσεύει κανείς»

Στις 13/3 μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας τριών διδακτικών ωρών «Ένα σχολείο που δεν περισσεύει κανείς» από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το Κάτι Άλλο».

Στόχος της δωρεάν προληπτικής παρέμβασης, στο πλαίσιο του Erasmus+ προγράμματος «DoiT” και των δράσεων των Συμβούλων Σχολικής Ζωής, ήταν οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αναπηρίας και εθελοντισμού, με μια βιωματική προσομοίωση καταστάσεων αναπηρίας.

Οργανώθηκε μια βιωματική προσομοίωση καταστάσεων αναπηρίας και μέσα από ποικιλία εκπαιδευτικών παιχνιδιών δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να μπουν για λίγο στη θέση ενός ατόμου με αναπηρία και να αντιληφθούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. 

Οι άνθρωποι με αναπηρία αποτελούν το 13% του πληθυσμού και συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία. Οι συνάνθρωποί μας που πάσχουν από σωματικές αναπηρίες, από τύφλωση, από διαβήτη, από προβλήματα ακοής, από άσθμα, από δυσλεξία, από σύνδρομο ντάουν, από αυτισμό καθώς και τα άτομα που έχουν κάποιο επίπεδο νοητικής καθυστέρησης περιλαμβάνονται στα άτομα με αναπηρία.

 H ισονομία και η καλλιέργεια του σεβασμού απέναντι στα άτομα με αναπηρία αποτελεί βασικό στόχο του σχολείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»-Συμμετοχή στο Μαθητικό Συνέδριο «Προχωράμε μαζί»

  «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» Συμμετοχή στο Μαθητικό Συνέδριο «Προχωράμε μαζί» Στο πλαίσιο μεσο-μακροπρόθεσμης παρέμβασης, για την ενίσχυση της δ...